Van wens naar werkelijkheid.

28.11.2020

Mensen zijn voorbestemd hun eigen wensen te realiseren. Weet wel dat je je eigen wensen niet kiest, die heb je gewoon. We hebben allemaal onze eigen bestemming te gaan, de innerlijke aandrang, dat innerlijk verlangen ligt in het verlengde van het scheppen en je eigen bijdrage leveren aan het grote geheel.

Het verlangen achter elke wens.

Verspil je tijd niet met het realiseren van de wens van iemand anders, wees je bewust van wat jij werkelijk wenst. Wie zijn bestemming kwijtraakt is stuurloos en zit op een weg die nergens naar leidt.
Een wens waar je hartstocht bij voelt, waar je iets voor over hebt om deze te realiseren verdient al je aandacht.

Focus je op wat je wenst, maak dat duidelijk in je communicatie en maak hierbij ook een beeld van de werkelijkheid die jij al hebt gerealiseerd. Dan kan je naar die toekomst toewerken. Als je van tevoren de gewenste eindsituatie goed kan visualiseren, groeien je kansen op het bekomen van dat beeld.

Geef je fantasie de ruimte en gebruik hierbij al je zintuigen, zie het, ruik het, proef het, hoor het, voel het en trek op die manier alles naar je toe. Kijk waar je uitkomt als je jezelf helemaal laat gaan in je fantasie, zie ook hoe alle tegenstellingen zich oplossen.

De creatiespiraal

Laat je niet saboteren door je angsten.

Geloof erin en wees er zeker van dat je je wensbeelden weet te realiseren. Er in geloven bevordert je kansen. Maar eerst dien je te weten wat je wenst, daar heb je een helder beeld bij nodig en door er dan in te geloven, kan je met je wensen ook naar buiten treden en andere mensen deelgenoot maken van je wensen.

Door er in te geloven, zullen anderen je ook serieus nemen, geloven is besmettelijk, mensen om je heen zullen je na verloop van tijd zelfs informatie die ze tegenkomen doorspelen, ze gaan informatie verzamelen en voor je netwerken of je zelfs gewenste zaken cadeau doen.

ALS JIJ MAAR BLIJFT GELOVEN.

Omring je met mensen die het kunnen.
Zorg voor kwaliteit, kennis en informatie waar jij uit kan putten. En als je daar voldoende van verzameld hebt, kan je de overgang maken van fantasie naar realiteit. Dit is de eerste overgang van droom naar werkelijkheid.

Dan start je met het maken van plannen, wat gepland staat, heeft een sterke neiging om ook daadwerkelijk te gaan gebeuren. Het bevordert je kansen.
Dus je gaat van een hartenwens naar fantasie, van fantasie naar geloven, van geloven naar ideeën, van ideeën naar plannen en van plannen naar handelen. Beslissen en handelen is de overgang van denken naar doen.

Volharden

Je handelt, zet alles in wat je ontdekt en ontwikkelt en zet je aangescherpt talent in voor het echte werk. Nu dien je nog te oefenen, blijven proberen, werken/zweten, aanpakken en doorgaan. Zelfs bij onverwachte problemen je niet laten ontmoedigen, erkennen dat je nog enkele vaardigheden mist, maar dat je die ook door volharding kan overwinnen.
De creatiespiraal is een routebeschrijving van een natuurlijk creatieproces.

De realisatie van jouw grootste wens kan een levens-vervullende opdracht zijn, toch komt er ooit een moment dat je mag ontvangen.

Creatiespiraal 0

Ontvangen

Dan ben je aan ontvangen toe.

Ontvang en geniet van harte. Straal uit dat je graag krijgt, of het nu om complimenten, liefde of geld gaat, ontvang van harte en geniet van wat je krijgt. Vergeet niet dat je groeit van elk compliment. Ontvangen van wat je krijgt verplicht je ook tot niets, vraag je ook niet af of je het wel verdient, of je deze wel waard bent, je bent het altijd waard. Zorg er voor dat je zoveel mogelijk krijgt en krijgt en krijgt.

Laat geld rollen en liefde stromen. Je hoeft niet bang te zijn voor tekort. In het vertrouwen dat je uiteindelijk altijd krijgt wat je wenst, kun je ook geven wat je wenst. Ontvang, waardeer en geniet!

Ontspannen.

Na ontvangen en waarderen is ontspannen de volgende stap.
Wie geoogst en genoten heeft, kan langzaam tot rust komen. Dit is de tijd van bezinning en inkeer en contact maken met het AL in jezelf in je innerlijk universum.

Komen er nieuwe verlangens bij je boven en ontdek je wat op dieper niveau in je leeft. Ontwikkel dan weer een beeld, ga er in geloven, kom ermee naar buiten en het hele creatieproces begint weer van voren af aan.
Besef dat we een onmisbare bijdrage dienen te leveren aan het realiseren van een harmonische samenleving.

Laat los wat je belemmert.

Voordat je van dit creatieproces ten volle gebruik kan maken dien je eerst contact te maken met de leegte en stilte in jezelf om vanuit je diepste verlangens en werkelijke bestemming, een meer authentieke werkelijkheid te creëren. Daarbij dien je ook los te laten wat je saboteert.

Mensen blijken veel meer patroonherhalend dan wensrealiserende scheppers te zijn.

Wil je hier nog een vervolg op zien verschijnen? Laat het me even weten via: info@hetspiraalvormigpad.be

Zelf lezen of hier Marinus Knoope volgen.

Bron: De creatiespiraal van Marinus Knoope