De genezende kracht in jezelf

17.08.2022

De genezende kracht in jezelf, helpt jezelf te bevrijden van levenslange klachten en emotionele blokkades.

Toen ik als kind voor het eerst over het woord kanker hoorde vertellen, hoorde ik -en dat zindert nog steeds na in mijn hoofd- dat iedereen die zich liet opereren er ook aan overleed. Het klonk zoiets als -de exacte woorden kan ik me al lang niet meer herinneren- wanneer de kanker het daglicht heeft gezien, ben je niet meer te redden.

Intussen ken ik al zoveel mensen in mijn naaste omgeving die al jarenlang worstelen met deze ziekte, en zelfs al zijn ze genezen verklaard, de angst blijft sluimeren.

De behandelingen zijn loodzwaar en het tast ook de waardigheid van de mens aan.

Zelfheling 2

Er zijn mensen die kracht putten uit hun ziekte en een heel ander leven gaan leiden, die zichzelf op een totaal ander spoor zetten en gaan doen wat ze diep vanbinnen voelen dat ze te doen hebben.
Ze zien een ziekte als een wake-up call.

Wat ik ook al ben tegengekomen, is dat mensen bewust kiezen om niet behandeld te worden, en zichzelf weten te genezen. Waarschijnlijk doen ze dit niet helemaal alleen, toch blijft het amper bespreekbaar en wordt nauwelijks tot helemaal niet geloofd door de klassieke geneeskunde, zij staan hier totaal niet voor open.

Ik las een boek over de genezende kracht in jezelf. Voor wie interesse heeft, lees dus nog even verder, want je krijgt hier mijn aantekeningen uit het boek -De helende reis van Brandon Bays.

Persoonlijk geloof ik ook dat we als mens tot heel veel meer in staat zijn, ik geloof dus ook in de genezende kracht in jezelf.

Brandon Bays vertelt in het boek over een tumor in haar buik, zo groot als een basketbal. Ze moest onmiddellijk worden behandeld, maar Brandon vroeg om uitstel en wist zichzelf te genezen in slechts zes weken tijd.
Naast haar eigen ervaring, die ze ook beschrijft in haar boek, schreef ze ook een script om zelf mee aan de slag te gaan.

Het gaat er volgens haar om onze eigen oneindige intelligentie het werk te laten doen, en te starten met het opruimen van onze emotionele bagage, het afpellen van verschillende lagen die ons het zicht op ons ware zelf benemen. Je emotionele problemen aanpakken is een helende reis om te komen tot die grenzeloze stilte van het ZIJN en te ontdekken waaruit het ZELF bestaat.

Transformatiewerk doen en in VRIJHEID gaan leven, je ware zelf tot uitdrukking brengen.


Brandon Bays

Door oude herinneringen en steeds herhalende patronen aan te kijken en op diep niveau te gaan helen, kan je tot die grenzeloze vreugde -in onze kern opgeslagen- komen.

Deze helende reis is een ontdekkingsreis naar de ziel.
Het echte genezen begint op zielsniveau volgens Brandon, daarvoor moeten we eerst komen tot de kern van wie we werkelijk zijn, dan komen we tot die wijsheid die ons kan helpen blootleggen welke emotionele herinneringen in de cellen van ons lichaam ligt opgeslagen, zo komen we tot de kern van het probleem en kunnen we ons vrijmaken.

Het proces bestaat achtereenvolgens uit:

  • Leren ervaren en het afpelproces
  • Via de innerlijke wijsheid ontdekken en oplossen van het oude emotionele probleem
  • Kampvuurproces
  • Toekomstintegratie

Achteraan in het boek staat het ganse proces uitgelegd om het zelf met een vriend of vriendin te doorlopen.

Het is een reis bedoeld om problemen op te lossen, verhalen af te ronden, en diegenen te vergeven die we liefhebben, zodat we op een gezonde manier ons leven kunnen voortzetten, vrij van oude emotionele bagage uit het verleden.

Mijn overtuiging is dat als je leeft als ware expressie van je Zelf, je ziel, je geen ziekte hoeft te creëren.


Brandon Bays

Steeds opnieuw als ik herkenbare feiten tegenkom, in de vele spirituele boeken die ik nu ruim 30 jaar lees, krijg ik het gevoel dat ik al heel mijn leven zoekende ben en het slechts langzaam tot me ging doordringen waar ik nu eigenlijk naar op zoek was.

Het gaat dus om die innerlijke liefdevolle intelligentie, een poort naar zuivere liefde.
Terwijl ik het steeds buiten mezelf bleef zoeken, zit het al die tijd gewoon in mezelf.

Zuivere liefde, eenvoud, puurheid. Er moeten geen leegtes opgevuld worden, je kan gewoon ZIJN, helemaal gelukkig en tevreden met jezelf, wie wil dit niet?

Reiken naar

Als de emotionele wortel van een probleem niet wordt aangepakt, vervallen we steeds in onze oude gewoontepatronen. Wat steken we allemaal niet weg achter bepaalde verslavingen om niet te hoeven voelen? Troost-eten is niet voor niets een term die vaak opduikt, welk achterliggend gevoel of probleem moet er hier getroost worden?

De ervaring van ‘thuiskomen bij jezelf’ bereik je via een proces waarbij je door verschillende lagen heen gaat, zodat je in contact komt met de Bron, daar ervaar je vrede en vrijheid. De waarheid blijft je roepen van zodra je dit eens hebt ervaren.

Zitten

Brandon beschrijft in het boek ook een heel andere ervaring die op meditatie lijkt, maar het juist helemaal niet is. Ze noemt het de essentie van wakker zijn, alertheid, scherpzinnigheid en het zindert van leven. Kristalhelder en puur, voel je je verbonden met alles.
Je bent alles
. Het is pure vrede, een stilte tot voorbij de geest. Een kracht van liefde, een rustige onderdompeling, drijven in het bewustzijn. Geen gedachten, geen mantra’s, geen methodes.

Gewoon simpelweg vragen ‘Wie ben ik?’ Zodat de aanwezigheid zich ten volle kan manifesteren.
Zij noemt het ‘ZITTEN’.

Zelfs voor wie al een echt succesvol leven leidt, kan het ook nog steeds een knagen, roepen en een uitreiken zijn naar…

Uiterlijk vertoon is misschien prettig, als je alles hebt bereikt, kunnen mensen toch nog steeds een gemis voelen, voelen dat er meer is, ze missen nog die innerlijke tocht naar hun ware essentie.

Ze hebben de grootsheid in de buitenwereld gezocht en realiseren zich dat er nog steeds iets ontbreekt en richten dan uiteindelijk hun aandacht naar binnen, hopend dat ze daar de waarheid zullen vinden die hen vrij kan maken.

We verlangen allemaal naar vrijheid, rust en naar de waarheid, de waarheid over wie we werkelijk zijn.

Het is zo belangrijk dat we op emotioneel, fysiek en spiritueel vlak kunnen helen en dus groeien.

OPROEP

Ik ben op zoek naar iemand die het boek ook heeft gelezen of het wil gaan lezen.

  • Wie heeft hier ervaring mee?
  • Wie wil er ook iets mee gaan doen?

Laat het me weten in een persoonlijk bericht,
zie link hieronder.

Van harte dank je wel!

Lieve groet,
Kristine

Vergeet ook deze link niet, Brandon Bays legt hier alles persoonlijk uit.

De helende reis