De vernietigende kracht van angst.

11.11.2023

Als we het dagelijks nieuws horen en zien, kan een gevoel van angst ons in de ban houden. Maar angst is altijd al een slechte raadgever geweest.

Ik had een herfstverhaal voor je klaar met enkele kruidige tips voor een gezonde voorbereiding op de aankomende winterse dagen. Maar jammer genoeg kreeg ik niet de nodige tijd om het in een leesbare lay-out op mijn website te krijgen. En nu is het juiste moment gewoon voorbij.

Dus kom ik met heel iets anders bij je aankloppen.

De afgelopen tijd heb ik zelf ook minder boeken kunnen lezen, dus ben ik gaan grasduinen in mijn oude bestanden en wat ik daar tegenkom, vat een beetje samen, wat niet alleen mij maar ook zoveel anderen momenteel bezig houdt.
Daarom ook wil ik graag het volgende delen:

Herfst

Het hoogste ideaal is een wereld helpen scheppen, waarin alle mensen samenleven in volmaakte harmonie en waarin allen, verzoend en verenigd, met liefde en wijsheid werken in het belang van allen.

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Het werd al zo vaak beschreven en bezongen en toch slagen we er als mensheid niet altijd in om liefdevol en in het belang van iedereen te werken aan een betere wereld.

En dat terwijl velen ook beseffen dat wij zelf de auteurs, de makers, de regisseurs, de filmoperateurs en de acteurs van de film van ons leven zijn. Wij zijn de oorzaak van wat op het scherm van onze geest wordt geprojecteerd en alleen wij kunnen die films die ons moeilijkheden bezorgen, stopzetten.
Dat is het eerste wat we ook moeten doen voordat we andere scenario's kunnen maken die beter beantwoorden aan onze aspiraties.

Vraag daarbij je innerlijke wijze, steeds om informatie, hulp, ondersteuning en inzicht.
Want bepaalde overtuigingen zitten zeer diep verborgen in het collectieve onbewuste en in ons onderbewustzijn. Daarom is het belangrijk om meer inzicht te krijgen en aandacht te hebben voor onze innerlijke wereld.

Wanneer iets ons stoort komt dat omdat het indruist tegen onze overtuigingen.
Als je weet dat de uiterlijke wereld een afspiegeling is van onze innerlijke wereld kan je op zoek gaan naar de oorzaak van je frustraties, met andere woorden
de overtuiging die dit resultaat heeft gecreëerd.

De vernietigende kracht van angst
Wayne Dyer heeft ooit gezegd ‘je kan het pas zien als je het gelooft’. Als je gelooft in het goede, in de hulp, in het gedragen worden door het universum, dan pas zal je dit ook ervaren. Mirakels gebeuren enkel voor wie er in gelooft.

Wanneer je de resultaten die je wilt bereiken visualiseert, ontdek je de middelen om ze te bereiken.
Thomas Troward

Zeg steeds nee tegen wat je niet wil en zeg ja op alles wat je wel wilt, dat is de meest eenvoudige, concrete en zeer krachtige methode om verouderde zelfgecreëerde negatieve scenario's te vernietigen.

Angst en angstgedachten

Ook wanneer je je met hart en ziel op uitdagingen hebt gestort waarvan je dacht of denkt dat je ze wilde aangaan, maar waarbij je na een tijd het gevoel krijgt dat je bekaf, gestrest, je lichamelijk en/of mentaal niet goed voelt, wordt het tijd om te gaan onderzoeken wat je echt nodig hebt.

Door autoriteitsfiguren en de media worden we er dagelijks van overtuigd dat we dit of dat zouden moeten willen. En we geloven het ook. Veel mensen werken zich te pletter om datgene te realiseren wat zogezegd gelukkig zou maken.
Vaak hebben we, nadat we hierin zijn geslaagd, moeten vaststellen dat we niet gelukkiger zijn.
Integendeel, soms zijn we zelfs enkele teleur-stellingen rijker.

We sterven van spirituele honger en voelen ons steeds vaker psychologisch ontredderd.
We leven in een consumptiemaatschappij die gericht is op status, uiterlijke schijn en prestaties.

We klampen ons vast aan aardse goederen alsof ze zin aan ons leven kunnen geven.
Zolang we dit blijven ontkennen en negeren, zal ons leven zwaar en moedeloos blijven aanvoelen.

Heb je ooit al eens echt tijd genomen om de diepere verlangens van je hart te onderzoeken?
Door in verbinding te blijven met je ware zelf, kan je de onvrede en dat wat je onrustig maakt, wegwerken. Zo ben je ontvankelijk voor hulp en ondersteuning, je hoger zelf kan je dan verder begeleiden op je pad.

Het dagelijks nieuws.
Met de huidige pijnlijke voorvallen waar we dagelijks mee geconfronteerd worden, gaan veel mensen zich steeds meer door angst laten leiden. Door te focussen op angst, creëren we nog meer situaties waarbij angst blijft groeien.

Zielsverlangens

Wanneer we besluiten dat de vernietiging van de wereld onvermijdelijk is, zou het gevolg van die overtuiging zijn dat we die afloop juist creëren.

We moeten onze gedachten en onze verwachtingspatronen heel zorgvuldig in de gaten houden, en onszelf betrappen iedere keer dat we een ander mens als vijand behandelen. We mogen ons verdedigen en ons verre houden van bepaalde mensen, maar wanneer we hen ontmenselijken, dragen we bij aan de angst.

Ons verwachtingspatroon is een gebed, een kracht die van ons uitgaat en geneigd is de afloop die wij ons voorstellen teweeg te brengen.

10de inzicht van James Redfield

Hier sluit ik graag mee af.

Dagelijks probeer ik me af te stemmen op mijn mooiste verwachtingen.
De vroegere reacties op al mijn kinderdromen leg ik het zwijgen op. Door te durven dromen zet ik krachtige stappen richting het creëren van mijn droomleven.

Je angsten overwinnen en je droomleven creëren