Heb de moed om te veranderen.

05.03.2021

Twee weken nam ik jullie mee op stap in de strategie naar een gelukkig leven. Hier krijg je een samenvatting met de belangrijkste stappen die we al hebben gezet.

Schema vrijheid

Vrijheid

Ik heb het thema MOED gekozen, de moed om te veranderen en het DOEL waar ik met je naartoe wil werken is PASSIE. Met volle goesting in het leven staan, meer hartstocht bij alles ervaren.

Het eerste puntje dat ik hieronder wil toelichten is VRIJHEID.
Heb de moed om te durven voelen en omarm wat onprettig aanvoelt, zie het als wegwijzers naar innerlijke heling. Geef aandacht aan de kwetsuren die je hebt opgelopen in je leven.

Zo kan je verder op je levenspad door je te laten leiden of begeleiden.

Zo gaat het weer stromen en zal je ware passie duidelijk worden. Zo voel je je innerlijk vrij om vol overgave je eigen weg te gaan en daarbij helemaal jezelf te zijn en dat is pas echte VRIJHEID.

Live

Gedachten zijn krachten, dus bewust gekozen gedachten zijn de enige optie.
Je mindset bepaalt wat er gebeurt in je leven.

Leer te vertrouwen op je intuïtie, open je hart en volg je hart. Je krijgt vanzelf meer energie als je op deze manier helemaal jezelf kan zijn.
Dit bevrijdend weten helpt ons onze zielsmissie te vinden. Hoe hiermee starten?

  • eerst inzicht in jezelf en je eigen leefwereld,
  • inzicht in het leven en het grote geheel (universum)
  • inzicht in je innerlijk potentieel, je vaardigheden, je talenten

Als je dit alles kan bundelen, kan er een wereldgemeenschap ontstaan waarin het welzijn van ieder individu centraal staat!

Mijn missie

Het is mijn grote droom anderen te inspireren om het leven anders te gaan benaderen en samen te groeien naar een hoger potentieel.

Mag ik je gids zijn in jouw zoektocht, naar wat zich via jou wenst te manifesteren in het leven?

  • Ik help je door je bewust te maken,
  • en te stoppen om het buiten jezelf te zoeken.
  • Ik plaats wegwijzers, maar laat je wel zelf je pad bewandelen.
  • Ik zal je inspireren om je weg naar binnen te gaan,
  • en je helpen je ware identiteit te omarmen

Ik help je je slapende talenten wakker te maken zodat je je ZIELSMISSIE zal ontdekken.
En jij zal hierbij meer levenslust ervaren en met toenemende energie en vol zelfvertrouwen je pad verder zetten.

Doel van de creatieve oefening: een eerste stap in de VRIJHEID van je creativiteit, of door je creativiteit vrijheid mogen ervaren.
Wie bang was niet creatief te zijn, kon hier ontdekken dat dit geen probleem mocht zijn.

Ik sprak ook over wat meditatie niet is en verder kreeg je ook nog een tip om te aarden.

Tot zover week 1

Week 2:

Schema stromen

Stromen

Wat je visueel kan maken, dat droombeeld concreet vorm geven, helpt je bij het dagelijks visualiseren. Als je kan visualiseren en je kan daar een positief gevoel aan koppelen, dan ben je aan het manifesteren, dan gebruik je die gedachtenkracht om te laten ontstaan waar jij naar verlangt.
Gedachten zijn krachten
, je staat op, ziet als eerste dat visueel droombeeld en je begint je dag meteen vanuit een positieve gedachtenstroom, dus het gaat stromen.

Alles is energie en energie is een trilling
Als je bereid bent steeds contact te maken met je innerlijke kern, kan je van binnenuit steeds hulp ontvangen om je angsten te begrijpen en wat je in de weg staat in ontwaakte toestand brengen waardoor het oplost. Je emotionele lichaam ervaart dan een stroom van vreugde. Zo ervaar je ook weer die vrijheid.

Hoe zuiverder, hoe hoger de trilling
Alles kan worden gezuiverd door liefde, alles wat tegen het leven gericht is (angst, onrust, verdriet, wraak, haat, schuld, schaamte, wrok, bitterheid) het wordt door de kracht van liefde gezuiverd en uit je emotionele lichaam weg gefilterd.

Vertrouwen

Zo kunnen we gaan vertrouwen. VERTROUWEN betekent dat je je durft (moed) over te geven aan het moeiteloos en ongehinderd laten manifesteren van het gewenste. Dan zit je op de energiestroom van het leven, dan kan je mee-stromen en dat gaat weer over de chakra’s, want chakra’s zijn energiepunten in ons lichaam en waar er een blokkade is, daar stopt de stroom. Daar stokt de trilling. De chakra's werden kort besproken en we bekeken hierbij ons kleurgebruik in de creatieve oefening.

Moeiteloos zijn dat klinkt toch mooi, niet? Ik heb er ook een gratis bundel over gemaakt. Het vertelt je ook iets meer over toevalligheden die op je pad lijken te verschijnen. Tekens, duidingen die je in een bepaalde richting sturen.
Weten ook dat je het waard bent, dat je mag ontvangen en dat weerstand en oordelen, je hinderen. En dankbaarheid geeft je steeds meer van dat waar je dankbaar voor bent. Liefde is de sleutel, dat zien we volgende week.

De creatieve oefening was deze keer bedoeld om jezelf als zielenkern samen met je beschermende kracht duidelijk neer te zetten.

Gezond leven

Je kreeg een tip over je ademhaling. Zelfzorg is ook durven toegeven hoe je je voelt, goed luisteren naar je lichaam en de fluistering van je ziel, beiden belangrijk voor een gezond, energiek en zinvol leven.

Met als extra tip een afstemoefening voor meer ademruimte, voor een beter contact met jezelf, zodat je stress gemakkelijk kan loslaten.

Volgende week gaan we dieper in op liefde en zelfliefde?