Houden van jezelf

22.03.2021

Een samenvatting van week 3

Hoe kan je liefdevol in het leven staan?

Schema liefde

Je kan beginnen met dagelijks tegen jezelf te zeggen ‘ik hou van mezelf omdat…’ en maak een lijst van zinnen die je dagelijks, waar mogelijk, aanvult.

Als je dat geregeld doet, ga je zelf inzien dat er veel aan jezelf is om van te houden. Zo leg je veel gemakkelijker de innerlijke criticus het zwijgen op.

Verleg ook eens je focus van -wat je denkt niet te hebben, te kunnen of te zijn, naar alles waar je dankbaar voor bent. Je krijgt altijd meer van hetgeen waar je dankbaar voor bent.
Jouw bijdrage, je gave, je talent en je ideeën, alles wat je al hebt gedaan en waar je best trost op mag zijn, wees daar dankbaar voor.

Dankbaarheid instagram

Liefde is overal

Liefde is alomtegenwoordig, het leven is ervan doordrongen. Jij bent zelf pure en zuivere liefde! Alleen als je licht laat schijnen op alle delen van jezelf, ook waar je niet trots op bent en het in alle donkere hoeken van je ziel durft laten doordringen, zal liefde je volledig in de armen sluiten, zodat je zelf niets anders meer dan de liefde zelf bent.

Alles kan worden gezuiverd door liefde, alles wat tegen het leven gericht is (angst, onrust, verdriet, wraak, haat, schuld, schaamte, wrok, bitterheid) wordt door de kracht van liefde gezuiverd en uit je emotionele lichaam weg gefilterd.

Zo kan de energie blijven stromen, kan je helemaal jezelf zijn en meer vrijheid ervaren, kan je vol overgave, vol passie in het leven staan, doordat je de moed hebt opgebracht al je gevoelens en emoties toe te laten.

Bekijk alles vanuit het perspectief van liefde.

Wees trouw aan jezelf en weet dat je het waard bent.

We zijn het allemaal waard! Als je met liefde kan kijken naar de kwetsuren van anderen en kan zien hoe ook zij reageren vanuit hun gekwetste ziel, kan je daar ook liefdevoller op reageren.

Weet dat er is niets anders dan vergeving en acceptatie overblijft, door alles wat onbemind is aan de liefde aan te bieden, zo ontstaat zuivere liefde.
Alles wat je achterhoudt schept afstand en af-gescheidenheid. Dus laat je meevoeren in die zee van liefde door het op te lossen, door openheid, eerlijkheid, te accepteren en te vergeven.

Zet je hart open en blijf verbonden met jezelf, door eerst de liefde voor jezelf te kunnen voelen, door eerst jezelf helemaal vol liefde te kunnen aanvaarden. Dan weet je en kan je ook voelen dat je wordt gedragen.
Je kan je altijd en overal geliefd voelen doordat je nu zelf de bron van liefde in jezelf erkent.
Alles is energie en energie is liefde en de allerhoogste trilling is liefde.

Het gehele universum gehoorzaamt de opdracht van de Liefde.

Alles wat je verlangt, verschijnt als je het in Liefde beveelt.

Zoek dus niet langer de liefde buiten jezelf, jij maakt deel uit van de grote liefdesstroom. Rust in de zee van liefde, want jij bent liefde!

Andere mensen zijn een afspiegeling van die liefde. Kijk eens naar een baby, naar een kat, een net ontloken bloem… er gaat dan ook spontaan liefde door je heen omdat je je daarvoor open stelde. Je hoeft er niet achteraan te hollen om steeds opnieuw die kick te ervaren, je moet je enkel maar open stellen voor al dat moois om je heen.
Photo by Colin Maynard on Unsplash

Colin maynard baby

Blijf in verbinding met de liefde in jezelf, die je geprojecteerd ziet in alles om je heen als je je er maar voor open stelt. Zoek niet langer buiten jezelf, wat je in jezelf meedraagt, wat je zelf bent, waarvan jij zelf deel uitmaakt.

Erken wie je bent en waar je deel van uitmaakt

Maak je niet afhankelijk van iemand anders voor eigenliefde en heelheid. Als je je behoeftig en afhankelijk opstelt, roept het vaak ook afkeer op bij die persoon waar jij je liefde denkt van te moeten ontvangen.

Leer onvoorwaardelijk lief te hebben, zonder te eisen en te verwachten. Wees in staat om in alle vrijheid de dans van het leven met een ander aan te gaan, samen genieten van elkaars gezelschap en het leven vieren in de omarming van de liefde?

Kan je dit zo voor je zien, alles en iedereen in die vrije, lichte omarming.

Je kan geen liefde winnen, verdienen, bezitten of opeisen. Je weet ook nooit zeker dat als je een ander liefhebt, deze er morgen nog zal zijn. Liefde houdt in dat je je volledig in alle openheid overgeeft.

We hebben vanuit ons gevoel gecreëerd, gezien, ontdekt en zo groeit het vertrouwen.

Het vertrouwen in onszelf, in ons potentieel, in onze zielsmissie, in onze waardevolle bijdrage die wij mogen toevoegen aan het geheel. We laten ons nu ook verder leiden door in liefde en vanuit onze pure zelfkern steeds verder te gaan in ons eigen ontwikkelingsproces, zo groeien we naar ons hoogste potentieel.

Weet jij wat je wil?
Waar droom jij van en heb je de moed om die droom waar te maken?
Visualiseer je dromen door zelf je hartkompas te maken, dat is de creatieve opdracht die hier bij hoort.
Volgende week maken we een mooie kader voor ons hartkompas.

De gratis werkbundel voor het maken van je hartkompas nog downloaden?

Klik dan hier.

Zelfzorg

Bewuster leven is een groeiproces waarbij we ontdekken dat we door onze andere benadering van het leven, het leven pas ten volle kunnen ervaren en het ook gemakkelijker wordt. Heb dus de moed om te veranderen.

Jezelf de nodige aandacht geven betekent niet dat je een egoïst of een narcist bent, een beetje een gezond egoïsme mag, respect voor jezelf, lief zijn voor jezelf, zeker op die momenten dat je lijdt of pijn hebt…

Als je gekwetst wordt door mislukking of afwijzing, hoe reageer jij daar op?

  • Door zelfkritiek, neerslachtigheid, isolement, depressie? Dit zijn manieren waarbij je jezelf nog meer pijn doet. Je ontzegt je op die manier alle mogelijke steun.
  • Tederheid, troost, begrip en hersteltijd heb je dan nodig. Als een kind valt en huilt, wat doen we dan eerst? Het meteen straffen en een preek geven? Of troosten, geruststellen en verzorgen?

Gun het jezelf

En de gezondheidstip voor het lieve lijf was deze keer : drink meer water!
Waarom? En hoe?
Dat werd in een audio uitgelegd.