In je kracht staan.

03.11.2022

Wanneer je in je kracht staat, ben je immuun voor de beperkende projecties van anderen.

Angsten, overtuigingen, onzekerheden en de beperkte visie van onze opvoeders hebben we overgenomen. Het zorgt voor onnodig lijden en we blijven onszelf daarmee straffen. Allemaal zaken uit het verleden dat ons zelfbeeld heeft vervormd en dit bepaalt je eigenwaarde.
Het zorgt voor innerlijke dialogen en geeft gevoelens, op basis waarvan je je gaat gedragen.

Hier deel ik mijn aantekeningen uit het boek 'Je bent alles' van Roy Martina

Ik wil je terugleiden naar je droom, je wakker schudden, je herinneren aan wie je bent, wat je in je hebt, wat mogelijk is!

  • Als je me toestaat als gids op jouw weg, dan zal je veel aan jezelf ontdekken en gaan herinneren.
  • Je gaat jezelf ontplooien met veel meer plezier, zelfrealisatie geeft je een ervaring van het nu.
Je bent alles boek Roy Martina

Roy Martina geeft verschillende lessen en seminars en je kan ook video's van hem bekijken.
Uit zijn boeken put ik ook bruikbare tips om aan mezelf te blijven werken.
Daarom deel ik ook graag mijn aantekeningen.

Hij heeft het in dit boek over de 5 D’s

Dare to Dream, Drive, Dedication en Discipline.
Durven, dromen, verlangen als drijfveer, toewijding en discipline.

En hij heeft het over het her-programmeren van weerstand, sabotage, blokkades en belemmeringen en te gaan naar neutrale observatie, liefde, compassie en loslaten.

We zijn hier op aarde om onze capaciteit van liefhebben te vergroten!!!

Hij gaat dan verder over de blauwdruk van het men-selijk gedrag en vertelt daarbij over 4 archetypen.

Deze vier archetypen geven verdieping over wie we zijn, wie we kunnen zijn en die ook deuren openen naar de wijsheid van ons collectief verleden.

1. De krijger geeft toegang tot kracht communicatie en focus, en je gebruikt de kracht van het woord gebaseerd op waarheid en liefde en je bent een meester in het loslaten.

'mijn woord is heilig'


2. De heler is één worden met je aandacht op het hart, de bron van liefde en in volledige acceptatie, dankbaarheid, overgave en waardering leven. Niets persoonlijk nemen en geen slachtofferrol opnemen.

'ik leef vanuit mijn hart'


3. De visionair vertelt altijd de waarheid zonder te beschuldigen en zonder oordeel. Het gaat over authenticiteit en open staan voor intuïtie en helderziendheid. En altijd vragen stellen aan anderen, maar ook aan je hoger bewustzijn.

'ik ben neutraal en onbevangen'

Power van de vrouw

4. De leraar is altijd goed doen, zonder perfect te willen zijn. Gewoon doen wat binnen je vermogen ligt en blijven werken aan innerlijke saboterende gedachten. Er is geen zelfoordeel!

'ik ben een talentontwikkelaar: ik haal het beste uit mensen naar boven'


Bij de strijder zie je een leider, bij de heler zie je hoe voor jezelf en anderen te zorgen, bij de ziener ontdek je je creativiteit en authenticiteit en gaat het over dromen en visies neerzetten, de leraar geeft opbouwende coaching en is ons tot voorbeeld.

Als we deze 4 archetypen in ons wakker maken en hun schaduwkanten integreren, brengt dit vanzelf synergie, en dit brengt ons tot ons ware potentieel, zodat we onze goddelijke missie kunnen materiali-seren.

Zo nemen we leiderschap over onszelf, ons leven en onze levensweg.

2 is wezenskern

Het vraagt de bereidheid om naar de werkelijke capaciteiten te kijken, de talenten uitbreiden zodat men toegang krijgt tot het ware potentieel. Alsook situaties vanuit een heel ander perspectief leren zien en verder consistent zijn in woord en actie.

Dualiteit en resonantie.
Wijsheid is tijdloos en met wijsheid komen de antwoorden vanzelf. Hoe meer je gebruik maakt van je interne wijsheid, hoe moeitelozer het leven wordt. Interne wijsheid is kijken zonder de illusie. Als je vast blijft zitten in je eigen projecties dan baseer je je leven op valse aannames.
We hebben aangeleerd de wereld te bekijken vanuit dualiteit, maar je kan er doorheen kijken en meer zien.

Weet dat pijn en plezier bij elkaar horen en als je dit weet word je niet langer gedreven om pijn en ongemak te vermijden, maar om die tot je vriend te maken. Je verwelkomt dan elke situ-atie zoals hij is en je waardeert haar voor de ervaring. Je laat toe met frisse nieuwsgierig-heid.

We zijn het eindresultaat van vele keren mislukken en zoeken naar de weg die leidt tot het gewenste resultaat.

Mislukken of doorbreken.

Echte mislukking is als je je droom opgeeft en niets meer doet. Succes kan plaatsvinden van het ene moment op het andere. Een doorbraak ligt soms maar net om de hoek, dat weet je nooit.

Doorbraken komen wanneer we alle bruggen achter ons vernietigen en de terugweg afsnijden en maar één richting op kunnen.

Elk nieuw begin zal moeten beginnen met een eind te maken aan het oude.

5

Er is een reden en een intentie waarom je nu op aarde bent!

De diepste wortels aanpakken en verwerken zorgt ervoor dat er emotionele ruimte ontstaat en hiermee breek je los van het verleden.

We moeten voorbij de illusie van leven en dood. We zijn onsterfelijk en we zijn hier op aarde om ervaringen op te doen, lessen te leren, lessen af te maken, elkaar in processen te brengen, liefde te eren, te groeien, leren vergeven, leren loslaten…

We moeten leren leven met verandering want dat is de enige constante in het leven.

Transacties en God.

Zaken doen komt neer op onderhandelingen tussen mensen, het is geven en nemen. Je kan ook hier de wet van dualiteit en resonantie gebruiken. Je hoeft niet jouw visie op te dringen aan anderen, je mag wel direct zijn zonder eromheen te draaien met respect voor de positie van de ander.

Doe je best, maar sloof je niet uit. In jezelf creëer je de visie van de uitkomst en je bedankt bij voorbaat:

Volgens Gods wil, in harmonie en perfectie, wens ik ………………...................
Dank u God, want Ik weet dat U me gehoord heeft!

12

Wees ontspannen. En als deze onderhandeling niet het resultaat op levert waar je op hoopt, dan is dat omdat God iets beters voor je in petto heeft. Dat is het vertrouwen dat je moet hebben, want dan ben je niet gehecht aan het resultaat, maar alleen aan het aanwezig zijn en dat is de enige weg!

Durf weer te dromen, want alles is mogelijk!

3