Je talent ontdekken

23.10.2020

De spaghettisaus is klaar! En deze gaat extra smaken, want er kwam hierbij een hele fijne jeugdherinnering bovendrijven terwijl ik de champignons aan het kuisen was.

Beluister hier het verhaal, ik heb het opgenomen terwijl de ui en paprika op het vuur stond te pruttelen en ik de champignons verder aan het kuisen was.

Het doet me toch ook stilstaan bij hoe belangrijk het is om een spel te spelen en dat we het leven ook beter meer als een spel mogen ervaren.

Champignons

Saboteurs

Leer alles los te laten wat je saboteert, die stem in je hoofd die je klein houdt. Durf meer te vertrouwen op je talent en laat het meer naar boven komen.

Denk je talent niet weg, maar geef het speels de nodige ruimte. Laat het toe, erken je waarde.

Je bent een vat vol inspiratie, vol opborrelende prachtige ideeën, als je maar durft vertrouwen op die innerlijke krachtbron. Vraag eens om je heen aan mensen die je kent, wat ze denken dat jouw talent is, dat geeft soms een echt verrassende kijk op jezelf. Probeer dit echt eens!

Tot bloei komen

We kunnen slechts bloeien als we ook groeien en we kunnen alleen maar groeien als we ook ons talent, dat zaadje de kans geven om te ontluiken.

De basis (de grond) waarin het kan ontluiken is weten wat het nodig heeft, het voeding geven door onze positieve gedachten. Als we vertrouwen hebben in dat zaadje, dat talent, die innerlijke rijkdom, die inspirerende gedachte, die opborrelende ideeën… en we koesteren en voeden deze door erin te geloven en het zo ruimte geven en stimuleren om te groeien; kan het tot volle wasdom komen, om zo je talent in de wereld te zetten.

Potentieel

Er is nog zoveel potentieel dat nog niet is benut, doordat mensen zichzelf te kort doen.
Omdat we dat vertrouwen missen en de kiem niet eens opmerken en geen voeding geven doordat we niet geloven in onszelf en ons eigen kunnen.

Zo blijven we ons talent negeren en staan we altijd weer opnieuw ter plaatste te trappelen en laten we alles verder onbenut.

Ontkiemende zaadjes

Onrust

We voelen wel een onrust, maar weten niet waar deze vandaan komt? Dat is de roep van onze ziel, dat zaadje dat nauwelijks ontkiemd zit te wachten om te mogen groeien, dat aandacht vraagt.

Ja, je mag je hart volgen, luister naar de fluistering van je ziel en kom tot volle wasdom en ga doen waar je voor bedoeld bent!