Leef de beste versie van jezelf!

23.07.2021

De vierde dimensie van Hans Peter Roel.
Toeval bestaat niet.

Albert Einstein

Albert Einstein was er al mee bezig, hij vond aansluiting op de Universele intelligentie en heeft er over geschreven. Hij was de eerste wetenschapper die al iets over de vierde dimensie schreef. Ik zal hier stukken uit het boek van Hans Peter Roel noteren omdat ze ook weer aansluiten bij waar ik mee bezig ben en samen met mij zovele anderen. Alles wat cursief staat is bijna letterlijk uit het boek over genomen.
Het boek heeft mij niet zoveel meer bijgebracht, maar doordat het in een romanvorm wordt weergegeven, is het volgens mij zeer toegankelijk voor al wie op zoek is naar de zin van het leven.

Een aanrader dus!

Het Veld

Wat ikzelf het Hogere, of de Universele intelligentie noem, spreekt Hans Peter Roel van Het Veld. Als je je hiervoor open stelt zal je zien dat elke ontmoeting een les is en hoe alles met elkaar verbonden is.
Mensen die op je pad komen hebben een boodschap voor je. Als je de signalen herkent, kan je je laten verder helpen en kom je in de flow van het leven.

Je wordt wat je denkt - zegt ook Hans Peter.

Het is misschien lastig te aanvaarden dat we met ons denken en onze overtuigingen ons leven bepalen, maar ook Gandhi sprak over “Wees de verandering die je wilt zien in de wereld.”
Je bouwt dus door je aandacht en gedachten je eigen werkelijkheid.

Tot zo ver de inleiding, in de rest van het boek lees je in romanvorm het verhaal van Nick die op zoek gaat naar het geheim van het leven.

Lees het met een open geest zegt hij er nog bij.

De rode draad in het ganse boek gaat over de noodzakelijke verandering in ons denken die we NU moeten doorvoeren, willen we als mens kunnen overleven. Veranderen van een ‘ik’ gerichte maatschappij, naar een ‘wij’ maatschappij.

Laat alles niet langer draaien om meer materiële welvaart, maar wel om ons welzijn, geluk en bewustzijn; laten we vandaag transformeren van overdaad naar genoeg.

De hoofdfiguur Nick gelooft dat wanneer de mens daadwerkelijk iets wil en dat nastreeft, het gehele universum zich samenspant om je daarbij te helpen.

Zelf komt hij op een keerpunt in zijn leven en wordt daardoor gedwongen een andere richting uit te gaan.

Een keerpunt in je leven.

Een keerpunt in je leven kies je niet zegt hij, dat overkomt je als de tijd daar is. We zijn hier immers op de wereld gekomen met een doel. En soms gebeurt er gewoon iets in je leven om je weer op je pad te brengen. Dan begin je aan een tweede gedeelte van je leven waarbij je ego plaatsmaakt voor de impulsen van de ziel.

Alles is met alles verbonden en het doel van ons leven is een zinvol en productief leven te leiden en daarbij ten dienste te staan van het leven.

Het zinvolle toeval bestaat ook alleen maar enkel voor degenen die dit willen zien en willen omarmen. Je daar voor open durven stellen zijn de eerste stappen van je persoonlijke reis naar de waarheid die achter het dagelijkse leven schuilgaat.
Er bestaat iets groters in dit universum, een soort collectief en intelligent bewustzijn waar je op kunt vertrouwen.

Keerpunt

De kerk is niet heilig!

De kerk is niet heilig zegt de hoofdpersoon.
Volgens de Bijbel is het huis van God op aarde sober en helpen zij de armen. Als dat zo is bedoeld door God, hoe kan het dan dat het Vaticaan het rijkste instituut op aarde is, terwijl er dagelijks duizenden kinderen sterven van de honger?

Zijn neef Renard zegt in het boek:

De kerk is en blijft het huis van God, maar mensenhanden hebben de waarheid achter de werkelijke intentie van Jezus Christus verdoezeld. Ik wil de waarheid achter de universele God terugvinden.

Ik maak me grote zorgen over de huidige toestand waarin onze planeet aarde zich bevindt. Grondstoffen worden uitgeput, we groeien naar tien miljard inwoners en de economische ontwikkeling van grote machten als China en India verergeren de milieuproblematiek nog eens in ruime mate.

Ook de moord op John F. Kennedy komt in het boek aan bod, deze passage laat ik je graag zelf te lezen in het boek.

Ik beperk me verder tot de inhoud die aansluit bij waar ik ook al jaren mee bezig ben en waar ik me nu intussen al 3 jaar intensief mee bezig houd in mijn workshops.

Een groot gedeelte van de oude wijsheid is door de kerk in de vroege middeleeuwen in de ban gedaan, omdat het niet paste bij hun streven naar macht. Kerken zijn niet voor niets zo welvarend geworden.

M.a.w. volgens het boek is de wijsheid ver van de gewone burger houden de beste optie om de eigen rijkdom te behouden en zelfs te vergroten.

En dan komt de vierde dimensie in het boek aan bod, een dimensie die we niet met onze zintuigen kunnen waarnemen. We zitten dan al op pagina 135 in het boek.

De meeste mensen rennen hun hele leven rond in de tredmolen van werk, geld verdienen en carrière maken. Vaak pas als het te laat is, komen ze aan zichzelf toe en stellen ze zichzelf de belangrijkste levensvragen.

Ieder mens is ooit met idealen aan dit leven begonnen, maar heeft door sleur, pech of tegenslag zijn of haar dromen opgegeven.

Dit is trouwens het punt waar ik met mijn workshop mensen wil verder helpen, op zoek gaan naar zichzelf, wat je wilt, welke dromen je had en of je ze opnieuw kan opzoeken en er eindelijk iets mee gaan doen.

We zijn spirituele wezens die iets goeds te brengen hebben, zorg dat je van betekenis bent, wat niet wil zeggen succesvol, maar simpelweg je gave in de wereld zetten en iets bijdragen aan het leven.

Waar anders dan in je hart kan je deze waardevolle bijdrage vinden, vanuit je hart kan je connectie maken met je ziel en kan je je dromen gaan waarmaken.

Of je koning bent of een zwerver: de voetstappen die je achterlaat in het zand zijn gelijk.
Het zijn niet je bezittingen die op je sterfbed van belang zijn, maar wat je hebt bijgedragen aan het leven.

Synchroniciteit

De mens heeft vier niveaus van bewustzijn:

  1. De slaap, wat een passieve toestand is waar we een derde van ons leven in doorbrengen.
  2. Onze dagelijkse bezigheden
  3. Het zelfbewustzijn, waar we ons diepere zelf ervaren, zelfreflectie en meditatie zijn hierbij nodig
  4. Het hoogste bewustzijn, waar we synchroniciteit ervaren, een zinvol toeval
Teken

Dit laatste is het hoogste niveau en daar zie en ervaar je hoe alles met elkaar samenhangt en begrijp je hoe het leven loopt, je krijgt inzicht in de universele wetten die gelden in deze vierde dimensie.

Wie zoekt er eigenlijk nog diepgang en wie is er nog geïnteresseerd in hoe de wereld werkelijk werkt? Wie vraagt zich nog af of er een oneindig intelligente macht bestaat die toeval in ons leven stuurt.

Levensdoel

Volgens mij zijn mensen vandaag de dag steeds meer op zoek naar hun levensdoel, men heeft weer nood aan die zinvolle invulling van hun leven en men gaat weer op zoek naar wat goed voelt en hoe je jezelf nog beter kan voelen door aan dat diepere verlangen een stem te geven. Zichzelf willen zijn en weten waar je energie naar gaat en voelen dat dit ook voldoening geeft.

Deuren zullen zich openen als je gehoor geeft aan je diepste en zuivere verlangens. Anders kijken naar de werkelijkheid is voedend voor je ziel en zal synchroniciteit op je pad brengen, alles spant inderdaad samen om je zuivere intentie in de wereld te zetten, maar eerst moeten we onze oude overtuigingen en ons oordeel leren loslaten.

Alles is er al!

Je hoeft je er alleen maar op af te stemmen om het zichtbaar in deze wereld te zetten. Alles is energie en alles heeft een trillingsfrequentie. Van zodra je op een hoger trillingsniveau komt dienen zich andere mogelijkheden aan.

De eerste drie dimensies worden ook wel ruimtedimensies genoemd. De vierde dimensie is de tijdsdimensie.

‘Je bent geen statisch wezen in het hier en nu, maar een ziel reizend door de eeuwen heen.’

In het Veld, vallen verleden, heden en toekomst samen, als je dus aansluiting vind op de vierde dimensie, zal toeval in je leven steeds vaker verschijnen, je zal het herkennen, je kan je laten leiden.

Zinvolle toeval leidt je naar je bestemming, ga op zoek naar je levensdoel, maak je dromen waar en verander je kostbare leven in goud.

Doe wat je in dit leven te doen hebt!

De vierde dimensie cover boek

De rest van het boek -ik zit nu op pagina 185 van de 373- laat ik aan jou om te lezen.
Als dit je raakt, lees dan zelf zeker het boek, doordat het een roman is leest het heel vlot.
Ik heb het in amper 2 dagen uitgelezen. Ook voor de niet lezers dus een aanrader.

Alles wat cursief staat zijn bijna letterlijke zinnen uit het boek.

Veel leesplezier en inspirerende inzichten!