Overgave

03.04.2021

Tijdens deze laatste week van onze mini-reis,
heb ik het uitgebreid over overgave gehad.
Hier krijg je de samenvatting.

Schema overgave

Actief de stroom inzetten wil zeggen dat je actief gebruik maakt van de kracht in jezelf.
Hoe begin je daar aan?

Stel de juiste vragen.
Waar ben je mee bezig en wat houdt je bezig? Telkens je daarbij op weerstand stuit, ervaar je een strijd en weet je meteen ook dat je in een verlaagde trilling verkeert.

Breng dan je aandacht weer op liefde. Probeer nu een situatie vol schoonheid en energie te zien en te voelen. Adem de schoonheid in, zorg dat liefde de achtergrond-emotie is.

Photo by Jamie Street on Unsplash

Overgave 1

Stel dan je vraag en luister naar het antwoord, zie de boodschappen.
Luister naar je intuïtie en gevoelens, voel het contact met de universele stroom.
Merk de toevalligheden die op je pad verschijnen, het zijn de boodschappen die je naar een oplossing leiden!

Dromen en doelen

Je diepste dromen en doelen horen bij de opdracht waarmee je aan dit leven bent begonnen.

Je bent op weg naar dieper inzicht.

Naarmate je je meer openstelt voor de toevalligheden die op je pad verschijnen en je bereid bent deze boodschappen ook te onderzoeken, zal je bereid zijn deze ook te volgen, zo laat je je leiden en hoe meer en beter je hiervoor open staat, hoe duidelijker de signalen op je pad. Het lijken echte wegwijzers.

Hoe kunnen we intuïtief weten, zien en voelen?

Kippenvel krijgen bij iets, een tinteling of een mentale klik alsof het puzzelstukje op zijn plaats valt, het kan komen vanuit een boek, een gesprek een toevallig ontvangen boodschap tijdens anderen hun gesprek. Het blijft verbazen, hoe subtiel het soms tot ons komt als je alleen maar open staat en bereid bent te ontvangen. Voel de vibratie, breng jezelf steeds op de positieve hogere trilling en ontvang uit je hogere zelf. Je leert na verloop van tijd het verschil tussen je impulsieve verlangens en je intuïtieve kennis te ervaren.

Angst een slechte raadgever

Laat angst nooit je raadgever zijn. Het gevoel dat je meteen moet handelen (anders loop je iets mis), de wanhoop die hier achter zit, laat je beter voor wat het is.

Innerlijke kennis bloeit op en geeft je tijd om te rijpen. Wat zich minstens drie keer hardnekkig maar bemoedigend, positief en geruststellend aan je voordoet is een wegwijzer. Als je daarbij ook nog eens voelt dat het vanuit een liefdevolle intentie kan ontstaan, weet je dat het een boodschap vanuit je intuïtie is.

De stroom inzetten

De stroom inzetten betekent dat je krijgt wat je nodig hebt om elke volgend stap te zetten. Je krijgt een kans en dan moet je aan het werk. Je voelt die drang en kan dan de signalen opvangen die je verder leiden naar het verwezenlijken van je droom, je doel, je zielsmissie. En dit dient steeds moeiteloos te verlopen. Telkens je daarbij op weerstand stuit dien je te onderzoeken wat er mis gaat, welke angst hindert je?

Zie welke boodschap achter de angst schuilgaat. Dank de angst voor deze boodschap en zeg dat je het weet op te lossen. Zo breng je jezelf telkens weer in de stroom van liefde en positiviteit.

Overgave

Overgave brengt ons dus steeds dichter bij ons doel, onze taak, onze opdracht, onze zielsmissie, onze zin van het leven…

De mensheid evolueert van een maatschappij van beheersing en het onderdrukken van gevoelens naar het uiten van gevoelens en liefdevol handelen. Van het individueel denken en handelen, naar samenwerking en het inzetten van ons collectief bewustzijn.
Onze eigen energie… voegen we toe aan het geheel, losgekoppeld van angst en wanhoop,… in vol vertrouwen en overgave in harmonie met alles en iedereen,… als deel van het geheel.

Niet verder plunderen en de natuur kaalplukken, maar samen creatief werken aan een herstellende economie in overeenstemming met de natuurlijke leefomgeving, waarbij we allen werken naar hetzelfde doel:

Zuivere energie, duurzaamheid, gelijkwaardigheid…

Dankbaarheid

En een heel belangrijke tip in het ganse transformatieproces is en blijft DANKBAARHEID.

Oefen je in dankbaarheid, maak een dankbaarheidsdagboek, waar je duidelijk aan bod laat komen waar je dankbaar voor bent.
Waardering uitspreken versterkt het zelfvertrouwen en daar is het toch allemaal om te doen?

Waar je dankbaar voor bent, daar krijg je altijd meer van.

Met deze reeks versterken we ook het immuunsysteem. De relatie tussen emoties en een verzwakt immuunsysteem is al lang aangetoond.
Dat gaat niet alleen over angst, maar ook over onderdrukte boosheid en onverwerkt verdriet.

Dus werken aan je emoties is niet alleen een belangrijk innerlijk helingsproces, maar het versterkt ook je immuniteit.

Weet dat je gedragen wordt, weet dat er voor je gezorgd wordt, vertrouw en laat gebeuren wat jij vanuit zuivere liefde vraagt. Blijf bij een zuivere intentie, blijf bij de verbinding met jezelf vanuit liefde en respect en weet dat je krijgt wat je verdient. Want we verdienen het allemaal.

Ga steeds meer VERTROUWEN - Maak contact met je innerlijke schatkamer.
Noteer eens de signalen, de wegwijzers en de toevalligheden. Probeer er eens op te letten.
Verzamel de tekens op je pad. En wees telkens dankbaar, zeg echt dank je wel, zie het niet allemaal als een toeval, maar voel de kracht achter het gegeven signaal.

En blijf je ziel voeden!

Nood aan meer? Heb je graag een gids die even met je meeloopt?
Zie trajecten.

Info trajecten

Hoe je ziel voeden?
Hoe en waarom een creatief dagboek maken?

Heb je liever een jaartraject waarbij ik je nog intenser ga begeleiden op je authentieke levenspad, dan kan je voor de fluistering van je ziel kiezen. Daar loods ik je stap voor stap op weg naar je droomleven. Onderweg ontdek je je zielsmissie en erken je jouw gaven. Je leert jezelf steeds beter kennen en je steeds opnieuw af te stemmen op je hart zodat je kan gaan leven in lijn met je zuivere verlangens, zodat je je droomleven kan gaan creëren. Start vanaf 15 juni

Online workshops geven je de kans om op je eigen tempo en wanneer het je past te groeien naar een steeds hogere versie van jezelf.

Geniet van je levensreis!