Spiegelogie

23.03.2023

Spiegelogie, leven als in een sprookje.

Ik lees opnieuw het boek van Willem de Ridder en wil er opnieuw meer over delen.
Het is een handboek dat spreekt van wondermooie resultaten, door het spelen van een FANCLUBSPEL en gaat uit van de gedachte: 'alles wat ik zie dat ben ik zelf. Jij bent de spiegel die mij voorgehouden wordt. En ik ben overigens jouw spiegel. Ik ben een andere jij.'

'Met een groepje spelen dat je fan bent van elkaar is bedoeld om via anderen te oefenen om jezelf te leren appreciëren. En als je dit weet vol te houden zullen er steeds meer wonderen op je pad verschijnen' zegt Willem de Ridder.

'Het leven is een sprookje,... hoe wensen uitkomen, hoe kleine mannetjes het werk doen terwijl jij ligt te slapen, hoe je de schat vindt zonder je kop te gebruiken.
Het is geen origineel idee van mezelf. Ik ben een echte naprater. Ik pleeg vrolijk plagiaat, zoals wij allemaal.
Ik moet echter toegeven dat niet alleen mijn leven al enkele jaren in een echt sprookje veranderd is, maar dat steeds meer mensen die ik dit verhaal verteld heb, ook sprookjesachtig zijn gaan leven.'
zegt Willem.

Spiegelogie

Sprookjes

Dit boek gaat voornamelijk over oeroude natuurwetten waar ieder sprookje over gaat.
Je kunt ze ook universele beginselen noemen.
Het zijn wetmatigheden die zo oud zijn als het universum.

Alles en iedereen spreekt over de spelregels van het leven, allemaal vertellen ze ons hoe we dienen te leven om erbij te horen. En je voelt zelf altijd of het klopt of niet, want je lichaam liegt nooit.

Al snel krijgen we als kind te horen 'Als je nu je best doet, zal je het later in je leven helemaal maken en gelukkig zijn.' Natuurlijk willen we gelukkig zijn, en zo leren we al snel om ons geluk uit te stellen.

Oeroude natuurwetten

3500 jaar voordat onze jaartelling begon, legden Sumerische schrijvers deze oeroude verhalen vast op kleitabletten. Mensen die nooit hadden leren lezen of schrijven hebben 5000 jaar lang mondeling al deze verhalen doorgegeven, zonder er iets aan te veranderen. Al die verhalen gaan over universele spelregels en iedere cel van ons lichaam weet meteen of ze kloppen of niet en daarom komt het dat deze verhalen ook nooit zijn veranderd.

Als je een sprookjesachtig leven wilt leiden, kun je maar beter de universele spelregels leren kennen en ze weer gaan toepassen. Je lichaam wil niets liever, want alle onderdelen in je leven zijn alarmsignalen van je organisme.
We hebben heel vaak het tegenovergestelde geleerd van deze universele principes.

We zijn ontzettend krachtig, alleen zijn we dat vergeten!

Een verhaal dat we 100% geloven kan de hele wereld ingrijpend veranderen.

Iedere regeringsleider weet hoe belangrijk het is dat landgenoten zijn verhaal geloven. Soms werden oude boeken verbannen, om een heel nieuw verhaal te kunnen introduceren en puur en alleen door een nieuwe overtuiging, verandert soms een hele wereld.

We leren ons te gedragen om aardig gevonden te worden. Zo een training duurt heel wat jaren, daarna zijn we hier aan gewend geraakt en gaan we ons verantwoordelijk gedragen en offeren hierbij vaak ons hele leven op.

Voortdurend spiegelt men ons iets voor, we worden gelukkig:

 • Als je het hebt gemaakt
 • Als je bent geslaagd
 • Als je hebt gewonnen
 • Als je een goede baan hebt
 • Als je goed verdient
 • Als je een eigen huis hebt
 • Als je een lieve partner hebt
 • Als je het juiste wasmiddel gebruikt
 • ...

We worden geacht de wetten van ons land niet te overtreden, maar de wetten van ons universum kennen we nog nauwelijks. Toch zit die oeroude programmering in iedere cel van ons lichaam. Het is een soort weten dat we allemaal in ons hebben, het wordt soms eigenwijsheid genoemd.

Dit boek wil de oorspronkelijke lichaamsfuncties als dagdromen, voelen, inspiratie, intuïtie en nachtdromen weer volop leren gebruiken en we ervaren meteen dat dit een stuk prettiger voelt.

Alles is energie. Er bestaat maar één energieveld.
In dat veld projecteren wij onze overtuigingen en lijken ze te materialiseren. Energie bestaat zowel in zichtbare als onzichtbare vorm.

Inspiratiemoment

Waar men energie in steekt, groeit de energie! Toch heeft men ons net het tegenovergestelde geleerd. Als we een probleem hebben moeten we dit oplossen door er tegen te vechten. Als je echter energie in een probleem stopt, groeit het probleem. Dat is een universeel grondbeginsel.

Alles waar je je aandacht op richt, groeit!

Gebruik niet het woordje nee of niet, want als je iets niet wilt, richt je je aandacht wel degelijk op dat 'iets' dat je niet wilt en ben je er toch mee bezig.

 • Laat je energie steeds uitgaan naar wat je graag wilt!
 • Ook pijn groeit als we er energie in stoppen!

Het boek geeft met veel verhalen weer hoe het allemaal werkt en hoe we het anders kunnen aanpakken. Veel krachtiger nog vind ik hoe men op een heel gemakkelijke manier tot verbazingwek-kende mooie resultaten kan komen.

Je hoeft alleen maar je wens uit te spreken en intussen je huidige situatie onvoorwaardelijk accepteren. Je sluit altijd eerst vrede met waar je nu bent en ook hierbij is het achterliggende gevoel zeer belangrijk.

Je bent of wel in je hoofd ofwel in je hart.

Oefening baart kunst! Alleen al door enkele kleine gelukkige ervaringen; neemt je leven een andere loop. En het is wel degelijk mogelijk om met veel plezier en groot gemak te gaan ervaren, dat je over een immense macht beschikt.

Het fanclubspel

Zo kan je leven in een sprookje veranderen, veel sneller dan je ooit voor mogelijk had gehouden.
En de universele spelregels die hiervoor gebruikt worden zijn de basis van ons bestaan.

Alles en iedereen in het universum bestaat uit energie en die energie is een onvoorwaardelijk steunende energie. We hebben in onze taal maar één woord voor energie die jou onvoorwaardelijk steunt en dat is ‘liefde’.

Wat je zelf probeert op te lossen gaat gewoon veel vlotter in groep. Ingesleten patronen kan je vaak moeilijk in je eentje loslaten. Door het veelvuldig oefenen gaat alles sneller en hetgeen je met ondersteuning van anderen uitspreekt, wordt versterkt het universum ingestuurd. Door een klein groepje collega's bij elkaar te brengen kan je al beginnen oefenen, gebruik hierbij nooit het woord problemen maar kies voor ‘situaties’ en door op deze manier je wensen uit te spreken, gesteund door alle anderen, worden deze soms heel snel werkelijkheid.

Start een fanclub en vraag in groep aan alle deelnemers of ze nog een wens hebben die door anderen kan worden gesteund.

TIP: eerst het boek lezen voordat je het FANCLUBSPEL probeert.

Bron: Handboek, Spiegelogie


Willem de Ridder