Uit het verhaal stappen!

26.11.2021

Nadat we de echte waarden van het leven hebben mogen ontdekken, is het misschien tijd geworden om uit het angstverhaal te stappen.

Tarotkaart

Vandaag trok ik de Tarotkaart de dood,
de 13de kaart.

Ten onrechte de meest gevreesde kaart, want het hoeft niet zo negatief te zijn.
Het gaat net om het loslaten van oude levensbeschouwingen, je innerlijk leeg maken en plaats ruimen voor het nieuwe dat op ons wacht.

Het heeft dus geen betrekking op de lichamelijke dood.

Tarot 13 en 14 jpg k

"We hebben leven van sterven gescheiden en de interval tussen beide is vrees. Men kan niet leven zonder te sterven."


Krishnamurti

Laat angst je niet verlammen.

Het is een kans op groei en ontplooiing. Echter dit gaat niet zonder slag of stoot, het vraagt enige moed en doorzettingsvermogen.
De illusies van het ego mogen we laten vallen, dit is het moment. Ben je daar klaar voor? Dan pas kan transformatie plaats vinden.

Ja ik trek geregeld een Tarotkaart. Ik heb nog andere orakelkaarten, maar de Tarotkaarten kreeg ik al vrij jong in handen en mijn hart blijft er naar uitgaan.

Tijdens mijn studententijd -ik ben eigenlijk afgestudeerd als graficus-, heb ik hier ook steeds rond gewerkt.

De volledige symboliek die verweven zit in de Tarotkaarten, hebben me altijd geïnspireerd om op zoek te gaan naar de zin van het leven.

Mijn nieuwsgierigheid werd er steeds door gevoed en dus bleef ik op zoek gaan naar spirituele boeken.

Elke dag nog leer ik zoveel bij over hoe het leven in elkaar steekt en ik blijf hierbij verwonderd kijken naar wat zich nu om me heen afspeelt. Daarbij vergeet ik niet om altijd alle kanten van het verhaal te zien en te horen zonder te oordelen, alleen maar te voelen en me te laten leiden naar de positieve kant van elk verhaal. Al gaat dat niet altijd even gemakkelijk!

Matiging

Na de kaart van de dood, heb je de kaart van de matiging, en deze kaart spoort ons ook aan om het leven van de lichtere kant te bekijken.
Het gaat dan om blijdschap, spontaniteit, verwondering, liefde en lachen, humor en openheid, vrijheid en overvloed. De zwaarte loslaten en weer in harmonie komen.
Matiging betracht evenwicht en wil je hoeden om te vervallen in uitersten.

Wakker geworden

Ik denk ook dat het tijd wordt voor die matiging.

We zijn met zijn allen -de ganse wereld- wakker geschud door een virus, dat ons de kans heeft gegeven om de echte waarden van het leven opnieuw te ontdekken en te voelen.

De behoefte aan verbondenheid, familie, warmte, diepere connecties, alsook innerlijke rust.

Uit de ratrace stappen

Weer rust vinden in de natuur door te wandelen, te genieten van een mooie omgeving. En samen spelen en plezier maken, samenhorigheid voelen. Maar ook uit de ratrace stappen en te voelen dat het anders kan, dat verandering zich aandient, dat we klaar zijn voor een nieuwe manier van denken en handelen.

Eendjes voeren

Echter de meeste mensen laten zich door angst verlammen.

We zitten met zoveel mensen vast aan de angstkant van het verhaal, en worden nu misschien wel uitgenodigd om uit het verhaal te stappen.

Uit het verhaal van:

  • machtsmisbruik en uitbuiting.
  • de uitputting van de aarde.
  • egoïsme en egocentrisme
  • nooit genoeg en altijd meer willen
  • liefdeloosheid en behaagzucht
  • angst, onmacht en slachtofferschap
  • wedijver, dominantie en manipulatie
  • allerhande verslavingen

Loslaten

Waarom uit deze verhalen stappen en loslaten?

Omdat we die verhalen al onze energie en aandacht geven, creëren we er juist meer van. Loslaten en je gedachtenkracht richten op wat je wel wilt, betekent je scheppingskracht inzetten voor die andere kant, het andere verhaal, die andere mooiere wereld, gebaseerd op de echte waarden van het leven.

Het ego

Ons ego speelt ons hierbij parten.
We spelen allemaal een rol in dit verhaal, en de inzet is het bekomen en beheersen of overheersen van ENERGIE. Een goed boek dat dit onderwerp diep weet uit te spitten is -De Celestijnse belofte- van James Redfield, waarbij het 4de inzicht over energie gaat.

In het Celestijnse werkboek staat deze samenvatting van het vierde inzicht:

'Mensen sluiten zich te vaak af van de grotere bron van deze energie en voelen zich dan zwak en onzeker. Om onze energie aan te vullen, manipuleren we graag anderen. We dwingen hen tot aandacht en beroven hen daarmee van energie. Als we anderen op deze manier domineren, voelen we ons machtiger, maar zij raken verzwakt en vechten vaak terug. Aan elk menselijk conflict ligt concurrentie om de schaarse menselijke energie ten grondslag.'

Uit -Het Celestijnse werkboek van James Redfield en Carol Adrienne-

Alles is energie!

Vanuit ons ego, zoeken en halen we energie buiten onszelf. Als je je nu weet te verbinden met de bron in jezelf, ben je altijd aangesloten op een kracht van liefde, het innerlijk weten, een universele onuitputtelijke krachtbron.

Leren leven vanuit die innerlijke energiebron stopt het proces van overheersing. Door hier zelf mee aan de slag te gaan, breng je al verandering aan in het ganse verhaal om de macht om energie.

Verandering

Wees zelf de verandering die je in het leven wil zien!

Zo kan je je energie inzetten om oplossingen te creëren voor elk onderdeel aan een verhaal waar we verandering in willen zien. We hebben zelf de macht in handen om de wereld te herscheppen, waarbinnen elk individu zijn of haar uniek talent kan aanwenden, iedereen vanuit een eigen specifieke missie.

Zet je gedachtenkracht in voor een positieve wending!

Hoe doe je dat? Waar kan je mee beginnen? Hoe kan het voor je werken?

Je hoeft het niet helemaal alleen te doen of zelf uit te zoeken, want ik neem je graag stap voor stap mee doorheen een proces naar meer liefde, vertrouwen, zelfvertrouwen, het ontdekken van je scheppingskracht en het vervullen van al je wensen vanuit het hart.

De fluistering van je ziel, zal je daarbij helpen.

Ik wens je een prachtig droomleven toe!

Kristine