Waar is ons zelfbeslissingsrecht gebleven?

15.10.2021

De menselijke vrijheid moet voorop blijven staan!
We kunnen zelf weloverwogen tot een beslissing komen als we alle kanten van een verhaal ongecensureerd mogen horen.

De Staat moet alleen de rechtsgelijkheid tussen de burgers garanderen.

In de moderne medische wetenschap is al lang geen plaats meer voor het Vrije Woord. Men denkt daar rechtlijnig en wie er durft van afwijken, wordt gestraft, soms zelfs zwaar gestraft.

De waarheid op geschiedkundig, medisch of een ander gebied, wordt in onze tijd bepaald door het vrij uitwisselen van gedachten en argumenten.

Maar een gebrek aan duidelijkheid past uitstekend in de doelstellingen van de huidige macht-structuur/politiestaat die de mensheid wil wegleiden van de ontwikkelingsweg zoals dat eigenlijk hoort en voorzien is.

Mediteren

Men doet er naar mijn gevoel alles aan om ons klein en onwetend te houden, door ons zo veel mogelijk bang te maken, de media te manipuleren en in te zetten, om ons zo lessen voor te schrijven in het teken van ‘onze gezondheid’ maar wat gebeurt er echt? Wij verliezen intussen toch steeds meer persoonlijke vrijheid.
Ons privéleven lag al te grabbel door de steeds verder doorgedreven digitalisering, intussen zijn we overal traceerbaar. Toch willen velen het niet horen, ze wuiven mijn ongerustheid weg en noemen me een complotdenker.

Ik krijg steeds meer het gevoel dat we als een kudde makke schapen (maak mensen bang en ze volgen je wel) naar de slachtbank worden geleid en zo ons zelfbeslissingsrecht ontfutselt.
Gelukkig sta ik hierin niet alleen!

En het werd ons ook al zo lang geleden voorspeld door o.a. Rudolph Steiner.

 • De mensen worden uiterlijk alsmaar groter, maar aan innerlijke kracht boet men in.

Dat is volgens Rudolph Steiner begonnen met onze voeding. Door de bemesting van de gewassen groeien deze sneller en ik citeer:

 • Door de verbinding van de geestelijke kracht van het stikstof en de etherische krachten van de aarde en de vormende kracht van de koolstof, ontstaat de fysieke plant.

Doordat de plant sneller groeit, boet deze aan geestelijke kracht in, zegt hij.

M.a.w. we missen geestelijke voeding, waardoor men van onverschillig voor geestelijke zaken alsmaar verder afglijdt naar steeds verregaander geestelijk negatief leven, wat zich tenslotte uit in depressies en geestesziekten.

Daar lijken we toch midden in te zitten!

Verder wil men met de klassieke geneeskunde alles zo ver drijven dat deze de zielen uit de mens zal uitdrijven. Ik bespaar u verdere details hierover, maar niet alleen het milieu maar ook onze gezondheid wordt vernietigd door alle chemische troep (huishoudelijke middelen, cosmetica, medische middelen enz...) en niet in de laatste plaats ook onze voeding (o.a. dolle koeienziekte, te kort aan mineralen door uitgeputte bodems door massaproductie/overproductie enz…) wat ons tenslotte ziek maakt.

Ik heb me een hele tijd verdiept in voeding, maar kwam al snel tot de conclusie dat ik simpelweg beter af ben door:

 • suiker zoveel mogelijk te mijden
 • liefst zo vers mogelijk zelf mijn maaltijden te bereiden
 • niet te veel vlees te eten (vegetariër ben ik jammer genoeg nog niet)
 • aanvullende supplementen te gebruiken
 • voldoende juiste vetten eten
 • veel meer donker groene groeten eten

Verder dan deze korte conclusie ga ik hier voorlopig niet, maar waar ik dus wel dagelijks mee bezig ben is onze geestelijke voeding. Dat vraagt vandaag extra aandacht!

Gezonde voeding

Wij mensen hebben echt nood aan verbinding, verbinding met ons diepste innerlijk en verbinding met onze medemens en de natuur.
We hebben hier iets te doen. Niet enkel onze gave inzetten, maar ook onze geestelijke vermogens weer in balans brengen en voelen dat er meer is in het leven dan enkel het materiële. We kunnen de wereld helen door meer in verbinding met alles en iedereen te gaan leven. En net dat probeert men te ondergraven, want dat maakt mensen zelfredzaam.

Waar is ons zelfbeslissingrecht gebleven?

Waar het tegenwoordig allemaal om draait is geld en macht, de ganse economie draait overuren, om die kas van de grootste machthebbers blijvend te spijzen.

Men gebruikt hierbij waanzinnige middelen om deze status, dat imperium van deze kleine elite blijvend te vergroten.

Het enige wat ze daarvoor hoeven te doen is het vrije denken van de mens lamleggen en men slaagt daar wonderwel heel goed in en dat is niet zo verwonderlijk.

Ontwaken

Ik ga er verder niet dieper op in, maar ik wil wel even duidelijk maken waarom ik, wat ik doe, zo belangrijk vind. Niet alleen voor mezelf, maar vooral omdat wij er als mens echt nood aan hebben en het gewoonweg supernoodzakelijk is dat we ons geestelijk voeden.

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam en daarom probeer ik zo af en toe ook iets over voeding en meer bepaald kruiden te zeggen.

Maar verder is het mijn missie om mensen te helpen die op zoek zijn naar geestelijke voeding. Ik help ze weer te voelen en vanuit dat voelen te creëren en met liefdevolle aandacht op te ruimen wat hun in het leven saboteert. Door persoonlijke groei weer simpelweg gelukkig in het leven staan!

Elke ziekte is immers een signaal dat het anders kan en het noodzakelijk is om bij elk genezingsproces -waar men dan ook maar voor kiest- ook werk te maken van het opruimen van innerlijke blokkades.


Koffiebonen in hartjesvorm

Emotioneel werk

Maar eerst moet men durven voelen. Durven stappen zetten om naar binnen te keren. Dit hele proces noemt men ontwaken!

Veel mensen zijn hier bang voor, maar geloof me, het is de enige manier om weer in balans te komen en we weten allemaal dat wie in balans is, zich ook goed voelt in zijn vel, meer energie ervaart en met meer zelfvertrouwen heel bewust weet te kiezen voor zuivere verlangens.
Dan weet men zich de rest van hun leven ook af te stemmen op die verlangens om zo hun droomleven waar te maken.

Wat zijn zuivere verlangens?

Zuivere verlangens zijn hartenwensen, waarvan je de werkelijke beweegreden hebt onderzocht, wat is de motivatie van je wens?
Je heb immers twee soorten wensen.

 • de egocentrische wens
 • de hartenwens

Een hartenwens zorgt ervoor dat je je kan ontplooien, dat je je grenzen verlegt, dat je groeit. Je bereikt steeds meer diepgang, liefde, kracht en wijsheid in je leven. Hier streven we naar, zo zet je steeds een hoger potentieel van jezelf in de wereld.

De egocentrische wens echter komt voort uit een drang van te overleven, gedreven door de verwachtingen van anderen en waarbij je steeds naar goedkeuring hengelt door erbij te willen horen.

Je kan je wensen als volgt aftoetsen:

 • Ze mag niemand schaden
 • Niet dienen om op te vallen of te bluffen
 • Is het wel jouw wens en niet die van iemand anders?
 • Wil je iets van iemand bekomen?

Schrap de wensen die hieronder vallen en je houdt zuivere verlangens/wensen over.

Door bril kijken

Door welke bril kijk jij?

Een hartenwens kan je omzetten in een affirmatie, daar voeg je dan enkele details aan toe.
Heel dit proces doorlopen we o.a. in 6 maand tijd, met deel 1 en deel 2
van de fluistering van je ziel.

Na deze basis zijn we klaar om grote groeistappen te zetten en zijn we helemaal klaar om je wensen te gaan realiseren. Ook dit proces doorlopen we gedurende 3 maand, met deel 3 van de fluistering van je ziel.

Daarna zijn we helemaal klaar om het levensspel verder te zetten. Dan krijgen we andere tools aangereikt om nog meer uit het leven te halen door gebruik te maken van verschillende bestaande methodes die steeds meer diepgang brengen in je levensreis. Die laatste 3 maand van het jaartraject van de fluistering van je ziel ben je ontvankelijk en voel je zelf perfect aan wat bij je past en hoe je steeds verder kan groeien. Want het leven is een nooit eindigend groeiproces.

Bronnen:
Rudolph Steiner
François De Wit

http://vrijgeestesleven.be/