We laten een evolutiestadium achter ons...

13.06.2019

deel 2

Wat in een leven niet geleerd is wordt meegenomen naar andere levens.

De uitdaging voor ieder mens is creëren.
Staat jouw creëren in het teken van eerbied of van onachtzaamheid?

De moeite die je neemt om iedere beslissing overeen te laten stemmen met je ziel, wordt vele malen beloond en ondersteund door het Universum.

Als je bewust contact wil krijgen met de energie van je ziel, roep je die leiding op.
Vraag de zegen bij je poging in overeenstemming met je ziel te komen, zo open je een doorgang tussen jou en je gidsen en Leraren.

Iedere keer dat je besluit op één lijn met de energie van je ziel te komen, bekrachtig je jezelf.
Bvb: het gevoel van woede bestrijden, of eraan toegeven maakt hier het verschil. Telkens je het bestrijdt geef je jezelf meer kracht.

De reis naar heelheid vereist dat je eerlijk, open en moedig in jezelf kijkt, wat je waarneemt, waar je waarde aan hecht en hoe je handelt.
Het is een reis door je verdedigingsmechanismen en daarboven uit, zodat je bewust de aard van je persoonlijkheid kunt ervaren, erkennen wat die in je leven heeft opgeleverd en besluiten daar verandering in te brengen.

De hele menselijke ervaring is niets anders dan de reis naar genezing.

Uiteindelijk zul je het HOGERE kiezen.

We zijn met zijn allen zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons leven en dus van de kwaliteit van de macrocosmos.

Relaties:
Verenigt in een spiritueel partnerschap, zal je merken dat wat je verhouding nodig heeft om gezond te blijven, hetzelfde is als wat jij zelf nodig hebt voor je spirituele groei, dat ieder van jullie de ander aanvult. Je leert hoe liefde, toewijding en vertrouwen zorgen dat het goed gaat met je verhouding.

Je leert de noden van je partner te respecteren als die van jou, omdat er twee gezonde mensen nodig zijn die zich innerlijk zeker voelen, wil de relatie slagen.
Uitdrukking geven aan wat in je leeft, vooral wat je kwetsbaar maakt, wat je pijn doet, of kwaad maakt, overstuur maakt… leer het met zorg te delen, met de intentie te genezen en door vertrouwen te hebben in het proces. Het is de enige juiste weg.

Het lichaam is het instrument van de ziel.

Bron: De zetel van de ziel – over evolutie, karma, macht en illusie – Gary Zukav