Zelfexpressie is een manier om tot zelfkennis te komen.

24.05.2022

Jezelf uitdrukken, is niet zozeer bedoeld om je omgeving te laten zien wie je bent.
Het gaat hem in de eerste plaats om -jezelf beter leren kennen-.

Als je vanuit je gevoel laat ontstaan, krijg je inzichten in hoe je zelf in het leven staat, hoe je denkt en welke onderwerpen je bezig houden en misschien zelfs een bedrukt gevoel geven.
Het is echt een ontmoeting met jezelf, je komt tot bij je bron, waardoor je de energie meteen voelt stro-men.
Je werkt verder vanuit dat gevoel en krijgt daarbij zo veel AHAAAA momenten en ziet helder wat zich voor je ogen afspeelt.
Je voelt na elke creatieve overgave, dat zich een verschuiving heeft voorgedaan in je onderbewust-zijn. Je voelt een opluchting en tegelijk ervaar je ook een speels plezier in het creatieproces zelf, dat naar mijn mening absoluut naar meer smaakt!

Speels creatief

Ten minste zo ervaar ik het helemaal. Maar veel mensen denken dat ze helemaal niet creatief zijn, omdat ze hierbij denken aan goed kunnen tekenen, schilderen en beeldhouwen. Kijk dan eens goed om je heen, er bestaan onwaarschijnlijk veel variaties aan creatieve uitdrukkingsvormen en ik ben er van overtuigd dat er altijd iets is dat bij je past.

Waar ik binnen mijn trajecten allemaal gebruik van maak is schrijven, collages maken, experimenteren met kleur, verf, dagdagelijkse kleine prullaria, papierafval, verpakkingsmateriaal en oude prenten, foto’s, weggemoffelde aandenkens die je telkens tegenkomt als je thuis je kasten uitruimt enz…

Sinds ik me weer lekker kan over geven aan dit heerlijk creatief proces, scan ik de ganse dag mijn omgeving af en soms voel ik een jubelende kriebel als ik iets ontdek, dat ik kan gebruiken bij één van de pagina’s in mijn creatief droomdagboek.
Gaandeweg groeien deze bladzijden, zie en voel ik steeds duidelijker hoe mijn leven is geweest en waar ik nog naartoe wil.

Voor mezelf is dit zo waardevol, het is een vorm van meditatie, van doorvoelen, van naar boven laten komen, van verwerken en iets een plaats te geven.

Ook zaken die me hebben verwonderd, die me pijn hebben gedaan, iets wat ik nooit meer wil vergeten, of iets wat ik koester, iets waar ik warm voor loop of iets waar ik afscheid van neem en wil loslaten… het komt in dit hele proces bij mondjesmaat en behapbaar aan bod en HET VOELT ZO GOED!!!

Ja ik ben er meer dan zo maar een beetje enthousiast over en zou het zo van de daken willen gaan staan roepen… 'doe het ook'!!!

En ik weet ook wel, dat jij nu denkt, die heeft makkelijk praten, die heeft daar ervaring in…
NIET DUS!!!

Nooit eerder heb ik een creatief dagboek gemaakt. Het is ook voor mij een experiment dat mij nu gaandeweg steeds meer en meer in de ban houdt en energie geeft, omdat ik me nu pas realiseer dat ik me voor het eerst ook echt helemaal overgeef aan een krachtig groeiproces.

Wooooowww wat een energie komt hierbij naar boven en wat een goesting ik nu ervaar om verder te doen, nog meer te ervaren, nog meer te zien ontvou-wen hoe ik zelf ben. Dit is ook echt volledig nieuw voor mij!

Eigenlijk besef ik nu pas hoezeer ik mezelf altijd vanuit ANGST heb ingehouden in mijn leven.

Droomdagboek 1

Angst

Angst om niet te voldoen, angst voor het witte blad, angst om onbetekenend te zijn, angst om niet gezien te worden, angst om niets te bereiken, angst, angst, angst… Waarom heb ik me zo vaak en zo veel laten leiden door mijn angsten en mijn leven daardoor altijd op de REM gehouden?

We kunnen elke dag kiezen en ik heb zo vaak voor de angst gekozen en zie en voel nu pas dat ik ook kan kiezen voor liefde. Dat is die andere weg, de groei-weg, er mogen zijn, er toe doen, helemaal in je kracht staan, je van betekenis voelen, de zin van het leven ervaren, helemaal jezelf durven zijn, jezelf liefdevol omarmen en geloven in jezelf… wauw wat een krachtige energie!
Ik ben dus helemaal verkocht/verknocht aan mezelf (zonder mezelf meer dan iemand anders te voelen, laat dat aub toch even duidelijk zijn!).

Daarom wil ik vandaag nog maar eens mijn traject van het creatief droomdagboek in de kijker zetten.
Meer nog, ik ga dat traject een extra dimensie geven, daar ga ik de komende weken aan werken. Ik heb het gevoel dat ik hier nog meer mag mee gaan doen.

Het is nu al een sterk maar te klein traject, de impact mag ik gaan vergroten, want ik voel zelf die prachtige meerwaarde. Daarom heb ik volgend voorstel. Dit traject kost nu slechts €33. en gaat na de upgrade natuurlijk ook omhoog. Maar wie nu instapt groeit gewoon met me mee. Je krijgt alles wat ik toevoeg er gewoon bovenop.

Een goed moment dus om er nu in te stappen en gratis toegang te krijgen tot die extra’s.
Dus heb je zin om het ook eens te proberen met een goede handleiding, doe het dan zeker nu.

Via de knop hieronder ga je naar meer info over het creatief droomdagboek.

Tot 15 juni

Tot 15 juni kan dit nog. Daarna zet ik de verkoop op pauze om aan het traject te werken en zie jij aanvullingen verschijnen. Van zodra dit weer af is gaat het traject aan een nieuwe prijs weer in verkoop. Sinds ik in deze modus vertoef bruist het en ik weet dat er nog heel veel extra gaat volgen.

Maar kijk gerust eerst eens naar hoe ik de afgelopen week gewerkt heb aan mijn boek. Via de vorige blog kon je de twee eerste opnames bekijken. Hier krijg je nog eens die link. Door te kijken naar mijn groeitraject, kan ik je misschien inspireren om anders te gaan leven?

Stap achter die sluier vandaan en ga volledig in je kracht en in het licht staan. Zet een schijnwerper op jezelf en voel je waarde. Laat ontstaan en deel je prachtige energie. We hebben je zo nodig. Iedereen mag gaan shinen!

We zijn allemaal pure en zuivere energie, laten we met zijn allen vanuit die prachtige zielenkern gaan leven!

En het EGO mag onze ziel dienen en ons ondersteu-nen als we in actie schieten, niet andersom. Luister enkel naar die mooie positieve stem. Een roepende stem die je neerhaalt komt voort uit de angst van je ego, die wil zich meer dan ooit laten horen, nu deze het steeds minder voor het zeggen heeft.

Achter de sluier vandaan

Je luistert echt beter naar de fluistering van je ziel!


Kristine