Helende klanken

11.11.2022

Helende klanken zijn een belangrijk hulpmiddel om emoties te balanceren, om los te komen van je pijn, om te groeien naar je potentieel.

Aanwezig zijn.

Er wordt steeds overal gezegd en geschreven, dat we gewoon aanwezig moeten zijn. Dat we mogen aanschouwen en gewoon ZIJN. Maar het aanwezig zijn met je aandacht in het NU (al dan niet in gebed, of meditatie of zwevend op muziek; wat ik verkies, want mediteren geeft mij ook kriebels en jeuk en lang stilzitten doet zeer) maakt mij onrustig ‘hoe kan een mens dat in godsnaam allemaal volhouden?’

Dus ik kies voor iets anders dan het stilzitten in meditatie. Het enige dat mij tot rust brengt en uit het pijnlijk lichaam haalt en waarbij ik gewoon kan zijn, is pianomuziek. Heeft het te maken met mezelf als kind?
Samen met een zus van mijn moeder speelde ik als kind piano. Mijn tante speelde iets voor en ik speelde het blijkbaar moeiteloos na, zo werd mij toch verteld, ik herinner me er niet veel van.

Een ongeluk op school heeft daar een einde aan gemaakt, na die zware hersenschudding heb ik de piano nooit meer aangeraakt, maar ik hoor zo graag pianomuziek.

Aan de piano 1 jpg

Los van wat ik tegenwoordig allemaal lees en deel, wat ik heb aangemaakt om in eerste instantie zelf op terug te vallen, wat ik verkoop als online traject en waarmee ik mensen coach...

  • om thuis te komen bij jezelf, je authentieke zelf, en los van alle opgelopen kwetsuren tot bij die zuivere kern te komen en zo je innerlijke krachtbron weer een stem te geven;

Moet ik ook elke dag werken aan mezelf, het vraagt toch enige inspanning om steeds dicht bij mijn authentieke zelf te blijven. En elke dag besef ik dat ik niets weet, dat het leven met al zijn uitdagingen me soms stevig dooreen weet te schudden en me keer op keer nieuwe levenslessen geeft.

Simon Vinkenoog heeft het met deze woorden gezegd:

Ik pijnig mij de hersens, terwijl ik het niet-pijnigen moet leren beoefenen. Ik moet niet leren oefenen, ik moet nog steeds afleren. Ik moet niet achter elke reden een andere reden zoeken, ik moet de dingen nemen zoals zij zijn, niet zoals ik zou willen dat ze zijn, ik moet het niet zelf weten, maar het weten moet me helder zijn.

Dit is je leven.
Dit is wat je ervan maakt.
Laat het juist-zijn, en wel-over-wogen.
Laat het intuïtie zijn, of weten,
laat het leven je leiden
en vertrouw op het wonder. Leef.
Het is dagelijks waar,
het is altijd in jou aanwezig.
Het grootste wonder heet: leven,
liefde-leven.

Simon Vinkenoog

En net dat is zo moeilijk.
Niet beredeneren, maar opmerkzaam zijn en om het nog eens met Simon Vinkenoog zijn woorden te zeggen:

  • Zoek geen logica. Die bestaat slechts in de aandacht voor het gebodene.
    Het is zo eenvoudig als maar kan.

Klankbad

Naast het wegzweven bij pianoklanken, kan ik ook helemaal loskomen van mezelf tijdens een maandelijkse onderdompeling van een klankbad.
De dame die dit brengt gebruikt hierbij ook haar stem. Ze zingt geen verstaanbare teksten, maar samen met de instrumentale klanken komt ook harmonieus haar stem aan bod. Voor mij is dit een absolute meerwaarde!

Altijd opnieuw ervaar ik daarbij het loskomen van mijn gedachten.
Hoe hardnekkig het ook in mijn hoofd wil blijven kwebbelen… ik kan het allemaal loslaten en hoe kort of hoe lang ook (totaal geen idee eigenlijk) kom ik daarbij ook nog eens helemaal los van mijn lichaam.

  • En wanneer het lichaam wordt verlaten, verdwijnt het verstand.

Wat een verademing!

Klankbad

Trillingsfrequentie

Een klank is een trilling en ik had het al eerder over trillingsfrequenties. Bepaalde trillingen kunnen ook helen, dus niet enkel je hoofd leegmaken, maar ook fysiek helen. Chakra’s reageren zeer sterk op bepaalde geluiden en klanken. En elk chakra heeft daarbij een eigen geluid die aanzetten tot heling en balans. Daarmee kan je dus blokkades oplossen.

Laat je hiervoor begeleiden door Conny Coppen, ze kwam in deze blog al eerder aan bod.

De trillingsfrequenties bespreek ik ook in de fluistering van je ziel in deel 2, waar we werken aan de balans tussen ons gevoel en ons denken.
Die reeks sluiten we ook live af met een heerlijke oefening waar we intuïtief tekenen met houtskool. Een oefening waarbij steeds opnieuw prachtige creaties ontstaan, doordat we vanuit ons hart laten ontstaan.

Voorbeelden en resultaten kan je hier bekijken.

Ergens vanaf maart 2023 start ik met creatieve workshops. Eerst ga ik nog bevragen voor welke workshop er voldoende interesse is. Wordt vervolgd!

Wil je graag nog aansluiten bij de laatste groep dit jaar van de fluistering van je ziel?
Voor dit 6 maanden speels/creatief online groeitraject kan je nog inschrijven tot en met 15 november. Via onderstaande knop kan je er meer over lezen.